Image
Top
Navigation
juli 2, 2019

WordPress plugins

WordPress is wat mij betreft het meest gebruiksvriendelijke CMS dat er is. De mogelijkheden zijn groot en toch gemakkelijk te begrijpen wanneer je een klein beetje om kunt gaan met een computer. Toch weten veel mensen hun WordPress website langzaam en buggy te maken. Dit komt vaak door het gebruik van WordPress plugins die niet goed met elkaar samenwerken.

Wordpress plugins

WordPress is een CMS systeem. Het kan veel, maar toch zijn er een aantal essentiële onderdelen die ontbreken voor het goed functioneren op het internet. Zo wil je goed worden gevonden, je bezoekers tracken, zorgen dat je bezoekers contact met je kunnen opnemen en niet onbelangrijk, dat je website veilig is. WordPress plugins bieden hiervoor een uitstekende uitkomst, al raden we je wel aan de juiste te gebruiken, die regelmatig worden ge-update.

Hoe kies je de juiste WordPress plugin?

Wanneer je WordPress geïnstalleerd hebt kun je aan de slag met het selecteren van de gewenste plugins. Installeer er niet te veel want dat maakt je website langzaam en vergroot de kans op bugs.

Wordpress plugin store

In de WordPress admin sidebar navigeer je eenvoudig naar ‘Plugins’ en klikt hier op ‘Nieuwe Plugin’. Hier kom je in de ‘plugin store’ zoals ik hem altijd noem. De meeste plugins zijn gratis in gebruik en voor sommige zul je moeten betalen.

Je zult al snel zien dat het selecteren van de juiste plugin wellicht een opgave is omdat er zoveel zijn. Toch is het makkelijker dan je denkt de juiste plugin te kiezen. Kijk naar de volgende punten:

  1. Hoeveel sterren heeft de plugin
  2. Hoeveel actieve installaties
  3. Wanneer is hij voor het laatst ge-update
  4. Is de plugin getest met jouw huidige WordPress installatie

Als al deze bovenstaande punten hoog scoren dan is de kans op fouten erg klein. WordPress zorgt voor ruim 1/3 aan CMS installaties op het internet. Er zit een enorme gemeenschap achter die het systeem ondersteunen en verbeteren. Wanneer je nieuw bent bij WordPress laat ik je graag kennis maken met de in mijn ogen onmisbare plugins.

De beste WordPress plugins

De onderstaande lijst met plugins zou ik direct installeren voor het goed laten functioneren van jouw nieuwe WordPress website. De lijst is op basis van mijn persoonlijke mening. Heb je nog een paar goede tips? Laat het me dan weten en wellicht voeg ik hem hierbij!

Contact Form 7

Contact Form 7

Natuurlijk is één van de belangrijkste redenen van een website dat mensen met jou in contact komen. Dit doe je o.a. door goede informatie op je website te geven en vervolgens jouw klanten naar het contact formulier te verwijzen. Huh, maar WordPress heeft helemaal geen contact formulier! Contact Form 7 is de meestgebruikte contact plugin en hiermee kun je eenvoudig velden aanmaken voor welke informatie je nodig hebt van de klant. Het is een veilige module en is tevens goed werkend te maken me Re-Captcha waardoor je minder last van Spam zult hebben. Veel WordPress templates hebben al de nodige CSS klaar staan om met Contact Form 7 een goed uitziende contact pagina te maken.

Yoast SEO

SEO, search engine optimization, is super belangrijk om goed gevonden te worden door jouw klanten. Het is erg belangrijk veel tijd te steken in het goed opmaken van jouw pagina’s zodat ze voor je gaan werken in de zoekmachine. Yoast SEO is een plugin die je hierbij helpt. Behalve de sitemap, goede url structuur doet Yoast nog iets veel belangrijkers. Het geeft onder jouw nieuwe post of pagina in de admin aan wat je zou kunnen verbeteren voor een hogere SEO score. Hoe hoger jouw score hoe hoger de kans dat de zoekmachine jouw pagina als waardevol selecteert en dus hoger plaatst.

Wordfence Security

Wordfence

Op internet gebeuren zoals je waarschijnlijk weet niet alleen maar leuke dingen. Veel bots proberen misbruik te maken van jouw server om zo anderen te schaden. Er kunnen zelfs zoveel bots op jouw site afkomen dat je hele website onbruikbaar wordt. Helaas heb ik dit in de prijktijk maar al te vaak gezien bij diverse klanten. Installeer daarom direct Wordfence Security. Je hebt hiervan een gratis en een betaalde versie. Al met de gratis versie zorg je voor voldoende bescherming van buitenaf. Een MUST HAVE!

Really Simple SSL

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken van je website, een SSL certificaat. Dit certificaat laat de gebruiker zien we de beheerder van de website is. Zoekmachines zullen ook veilige website hoger waarderen en ik ben zelfs al browsers tegen gekomen die websites zonder SSL niet toont. Met de Really Simple SSL plugin zet je eenvoudig alle instellingen juist voor de WordPress installatie nadat jouw SSL certificaat op de server staat geïnstalleerd.

Google Analytics Dashboard for WP by ExactMetrics

Google Analytics

Een mond vol maar essentieel voor het online ondernemen. Google Analytics geeft je inzicht in het bezoekers verkeer van je website. Je kunt er waardevolle data uit halen om zo jouw website nog beter te laten functioneren. Je kunt met de Google Analytics Dashboard for WP by ExactMetrics plugin eenvoudig jouw Google Analytics account koppelen aan je WordPress website.

Woocommerce

Online iets verkopen? WordPress is een veelzijdig systeem dat met Woocommerce een prima webshop creëert. Wat mij betreft de beste e-commerce oplossing voor WordPress. Bedenk je echter wel vooraf dat dit een relatief zware plugin is en wanneer het verkopen van honderden artikelen jouw core-business is, je beter kunt kijken naar Magento of Shopify.

Wil je hier meer info over? Neem dan eens contact met me op.

Geplaatst door

Categorieën

Web